Friday, 3 March 2017

Quantitative Reasoning - Data Interpretation Questions

Data Interpretation 

QUANTITATIVE REASONING
Quantitative Reasoning - Data Interpretation Questions


Passage no.  1
Rachna has in her kitchen 17 spoons, 3 serving spoons, 22 quarter plates, 25 full plates, 11 forks, 2 lighter, and 42 boxes. Some of these boxes contains spices, 7 of the boxes contain pulses and 4 boxes contain rice. 2 boxes have ghee and three boxes have oil in them. In this way Rachna’s kitchen full of variety of things.

On the basis of your reading of the passage answer the questions given below:

Q1. How many utensils are there in Rachan’s kitchen?
a. 78
b. 87
c. 68
d. 86

Ans. a.




Q2. What percentage of boxes of pulses are there in the kitchen?
a. 17/3
b. 7
c. 11
d. 50/3

Ans. d.


Q3. What is the ratio of rice boxes to the remaining boxes in the kitchen?
a. 3:19
b. 2:21
c. 5:21
d. 2:19

Ans. d.


Q4. how many more boxes of pulses are there other than rice boxes in the kitchen?
a. 7
b. 3
c. 4
d. 11

Ans. b.


Passage no.  2

A survey was connected among 1200 people of Delhi speaking different languages, which is shown in the given figure. Calculate the following as per given figure. 


Q1.   Number of Hindi speaking people are: 
a. 150
b. 45
c. 500
d. 60

Ans. c.


Q2. How many people speaks Punjabi :
a. 150
b. 45
c. 90
d. 300

Ans. a.


Q3. How many people speaks Hindi and Tamil both together:
a. 180
b. 600
c. 280
d. 380

Ans. b.


Q4. How many more people speaks English than Malyalam:
a. 25
b. 50
c. 76
d. 65

Ans. b.

No comments:

Post a Comment